L’aïllament, tant tèrmic com acústic, és un dels principals objectius d’una finestra. A més, té com a conseqüència proveir un habitatge saludable i confortable, i aconseguir el benestar per a tots els seus habitants. Una finestra d’alumini t’aïlla de les temperatures adverses de l’exterior, i no permet les fugides de temperatura, podràs estalviar energia, la qual cosa suposarà un estalvi energètic (i econòmic) tant en calefacció com en sistemes de refrigeració. Si estàs pensant a canviar les teves finestres o millorar-les, t’expliquem com pots aconseguir unes finestres 100% aïllants.

 

Com aïllar perfectament les teves finestres d’alumini?

A continuació, t’expliquem com pots millorar l’aïllament de les teves finestres:

  • Segellar el cèrcol: emplenar el cèrcol de la finestra amb escuma de poliuretà constitueix una manera excel·lent d’aïllament acústic i tèrmic. Per això, si s’identifica una fugida de calor en la finestra, es pot injectar aquest tipus d’escuma.
  • Aïllar el calaix de la persiana: El calaix de la persiana és un altre dels elements per on s’escapa més calor. Normalment, les caixes més antigues no compten amb tancaments hermètics, per això, s’haurien d’instal·lar panells o planxes de poliestirè dins de la caixa i així aïllar-la.
  • Rivets per a les finestres: en aquest cas, es col·loca una cinta segelladora adhesiva en el marc de la finestra per a crear hermeticitat i evitar qualsevol tipus de fugida de calor. Existeixen diversos materials per a aquests rivets: silicona, cautxú i escuma, encara que els de silicona ofereixen majors índexs d’aïllament i, a més, duren fins a 15 anys.
  • Cortines tèrmiques: sabies que una finestra nua compta amb un índex de conductivitat tèrmica major que el d’una finestra amb cortines? Per tant, encara que no ho creem, és molt important comptar amb estors tèrmics que ens aïllin de la temperatura exterior. És essencial que siguin espesses, gruixudes, amples i llargues, i que ocupin tota la superfície de la finestra.
  • Col·locar sanefes en la part superior de la finestra: aquest tipus de sanefes de porexpan també estableixen un bon aïllament.
  • Correcta instal·lació: Finalment, no s’ha de passar per alt la rellevància de la instal·lació, dit d’una altra manera, si la instal·lació és deficient, de res importarà l’excel·lència de la finestra. És clau verificar els buits, anivellar la finestra correctament i segellar de manera òptima.

 

A més de posar en marxa els anteriors consells, també has d’apostar per les millors finestres. En Centroalum t’aconsellem la nostra gamma de finestres d’alumini amb trencament de pont tèrmic. Si vols saber més sobre elles, posa’t en contacte amb nosaltres, farem un pressupost a la teva mesura.