La fusteria abasta una gran varietat de materials: alumini, fusta, … Però abans de triar entre l’un o l’altre, una de les preocupacions dels usuaris recau en el manteniment i els cuidats que requereix cada material.

Per exemple, la fusta és un material robust que ofereix un gran aïllament tèrmic, no obstant això, és sensible a la humitat i propensa a l’atac de fongs i xilòfags com el corc. Així mateix, la neteja i els cuidats han de ser molt exhaustius, ja que és un material que tendeix a enfosquir. Per això, l’alumini suposa la millor opció.

A diferència d’ella, l’alumini és resistent i de fàcil manteniment, i constitueix una de les millors opcions per a portes i finestres i el sector de la fusteria en general.

Si tu també estàs interessat en l’alumini, però tens certs dubtes respecte al manteniment, les cures o la neteja, entre altres temes; no et preocupis t’expliquem totes les claus a continuació.

Com dur a terme un adequat manteniment de la fusteria d’alumini?

Hi ha una sèrie de cures que són aplicables a qualsevol superfície d’alumini: no usar netejadors àcids, anar amb compte amb els netejadors amb solvents orgànics ja que deterioren els materials sellantes, no fregar amb productes abrasius per a llevar les taques difícils, entre altres.

Però, abans de dur a terme qualsevol altre procediment, cal tenir en compte l’acabat superficial. Depenent de si és lacat o anoditzat, emprarem uns productes o altres.

  • El lacatge, l’aplicació d’una capa de pintura en pols a la superfície de l’alumini, és resistent als agents externs i la corrosió, però podria ratllar-se si no es neteja de manera pertinent. Per això, s’ha de netejar solament amb aigua a baixa pressió i sabó neutre.
  • L’anoditzat, en el qual s’aplica una capa d’òxid d’alumini superficial, requereix una neteja una mica més exhaustiva. Després de la neteja bàsica amb aigua temperada i un detergent suau, s’ha de netejar la superfície d’alumini amb un dissolvent amb base de butanona, el qual es pot trobar en qualsevol botiga que vengui pintures.

 

Cuidats de les portes i finestres d’alumini

A més de la neteja esmentada anteriorment, és necessària una inspecció periòdica dels perfils d’alumini, ferratges, accessoris, guies, etc. amb l’objectiu d’assegurar un correcte funcionament i una llarga vida útil dels sistemes.

Respecte als ferratges, cal realitzar un greixat anual utilitzant productes que no disminueixin la protecció anticorrosió. Així mateix, serà una empresa especialitzada en la matèria la que haurà d’ajustar o canviar els ferratges corresponents, en el cas que sigui necessari.

Els pestells, panys i forrellats també hauran de ser greixats regularment. De la mateixa manera que els pernios, que hauran de ser lubrificats amb un greix adequat aproximadament cada 50.000 moviments.

A Centroalum dissenyem i distribuïm tot tipus de tancaments d’alumini. Una gran varietat de productes d’altes prestacions que destaquen pel seu confort, estalvi energètic i econòmic, eficiència i seguretat. Posa’t en contacte amb nosaltres i pregunta’ns, t’ajudarem a trobar els dissenys que millor s’adaptin a tu.