Una de les màximes preocupacions en l’àmbit de l’edificació té a veure amb la sostenibilitat. Tal com afirma la Directiva 2010/31 de la Unió Europea, la construcció d’habitatges a la UE suposa un 40% del consum energètic. Per tant, és aquest sector el que més consumeix i, conseqüentment, el que més contamina. D’aquesta manera, és essencial la utilització de materials sostenibles que redueixin el consum d’energia i respectin el planeta i la salut de les persones.

Alumini, un material reciclable i eficient

En Centroalum optem per les portes i finestres d’alumini pel fet que es tracta d’un material que aposta pel desenvolupament sostenible. Gràcies a la seva alta capacitat de reciclatge, un perfil d’alumini ofereix infinites aplicacions, de fet, nombrosos estudis mostren que més del 70% de l’alumini extret en els últims 100 anys es troba encara en ús.

A continuació, t’expliquem per què la fusteria d’alumini és beneficiosa per al medi ambient:

  • És un material molt resistent i durador, per això, es pot utilitzar infinitat de vegades afavorint així l’estalvi energètic.
  • També, es tracta d’un material que admet gran varietat d’acabats, com ara l’anoditzat o el lacatge, i aquesta capa enforteix fins i tot més l’alumini, atorgant-li així un plus de resistència i força.
  • Així mateix, és un material innocu, ja que no desprèn pols, vapors, olors o partícules tòxiques. D’aquesta forma, s’integra en l’habitatge preservant la qualitat de l’aire interior, sense produir emissions perjudicials per a les persones, ni tan sols en cas d’incendi.
  • L’alumini és molt versàtil i és capaç d’oferir perfils molt fins. Per exemple, les finestres minimalistes d’alumini com la Renova CO RPT Panoramica possibiliten una major superfície de vidre i, per tant, una gran quantitat de llum natural. D’aquesta forma, es duu a terme un gran estalvi energètic i econòmic.
  • Gràcies al trencament de pont tèrmic, les portes i finestres d’alumini ofereixen un excel·lent aïllament tèrmic i acústic. Si l’interior d’un habitatge roman perfectament aïllat, no serà necessària la utilització d’aparells refrigeradors ni calefactors. És un fet que amb uns tancaments d’alumini aïllants s’aconsegueix estalviar entre un 20% i un 30% en la calefacció.

En definitiva, parlar d’alumini significa parlar de sostenibilitat i eficiència energètica. A causa del seu cicle de vida circular, s’aconsegueixen reduir àmpliament les emissions de gasos efecte d’hivernacle i es protegeix el medi ambient.

Si vols saber més sobre això, posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem en tot el que necessitis per a aconseguir els teus tancaments d’alumini ideals.