L’estalvi energètic és crucial en la lluita contra el canvi climàtic. Per això, amb una sèrie de canvis en els nostres habitatges, podem protegir el planeta, alhora que estalviem econòmicament.

Hem de ser conscients de l’impacte mediambiental que té l’energia elèctrica com, per exemple, en l’ús d’aires condicionats, ja que aquests aparells consumeixen un alt percentatge d’energia, la qual cosa comporta a altes emissions de CO₂ a la atmosfera. Per aquesta raó, des de Centroalum apostem per tancaments d’alumini que garanteixin un bon aïllament, tant tèrmic com acústic, i d’aquesta manera, aconseguir l’estalvi energètic desitjat.

 

Tips per a estalviar amb les teves finestres d’alumini

Vols saber com aconseguir un excel·lent estalvi energètic gràcies a les teves finestres? Et citem una sèrie d’exemples a continuació:

  • Finestres d’alumini amb trencament de pont tèrmic: un pont tèrmic és una zona de l’envolupant on passa la calor o el fred de manera més fàcil i, per tant, es perd energia. Per a trencar aquesta fugida d’energia es desenvolupa la coneguda romp de pont tèrmic, en la qual s’integra un material no aïllant entre les dues cares dels perfils d’alumini perquè s’aïlli la temperatura interior d’un espai.
  • Finestres amb doble vidre: una altra de les maneres d’aconseguir un estalvi energètic considerable és instal·lar finestres amb doble vidre. Aquestes finestres es componen per dos vidres separats entre si que compten amb un espai d’aire sec, és a dir, una espècie de cambra d’aire tancada entre dos vidres. Per això, la finestra es manté allunyada d’humitat i vapor d’aigua, evitant així les condensacions i aconseguint un excel·lent aïllament tèrmic i acústic.
  • Finestres amb vidres de baixa emissivitat: aquest vidre conté una fina capa transparent en una de les seves làmines. D’aquesta manera, impedeix que l’energia generada a l’interior s’escapi a l’exterior i, per tant, s’aconsegueix un gran estalvi energètic i econòmic. Una finestra d’aquestes característiques redueix la transmitància tèrmica en més d’un 60%, si la comparem amb una que contingui un vidre simple. Cal destacar que es tracta d’un vidre adequat per a països amb un hivern fred i llarg en els quals és necessari aprofitar la màxima calor possible.

 

En Centroalum t’ajudem a aconseguir l’eficiència energètica desitjada amb les nostres portes i finestres d’alumini, com per exemple, amb la nostra gamma de finestres Renova. Posa’t en contacte amb nosaltres, explica’ns què desitges i t’ajudarem a canviar les teves finestres. Aposta pel desenvolupament sostenible!