El passat 25 de febrer vam dur a terme una jornada tècnica sobre l’última modificació del Codi Tècnic de l’Edificació en les nostres instal·lacions de Sabadell. En primer lloc, els assistents van visitar el showroom, on van poder veure els tancaments d’alumini més destacats de la marca i, després, van conèixer les oficines. Després d’això, els assistents van poder gaudir de les ponències d’Inés Gómez, del departament tècnic de Asefave; Guillermo Espinosa, arquitecte i tècnic comercial de Siber Ventilació Intel·ligent; i Victoria Merchán, arquitecta i Passivhaus Designer, de Energiehaus Arquitectes.

El nostre company Albert Busquets, responsable del departament tècnic, va presentar l’acte i va parlar sobre els sistemes que ofereix la marca Centroalum segons les últimes modificacions del CTE. Entre ells destaquen: Renova PR RPT 70 HO c16, Renova PR RPT 75 Passivhaus, Renova Ocultec RC3, Renova CO RPT Evoque i Renova CO RPT Eficient.

Modificacions del Codi Tècnic de l’Edificació 2020

Després de la presentació, li va tocar el torn a Inés Gómez, de Asefave, qui va donar totes les claus sobre els últims canvis que hi ha hagut en el CTE del DB HE. Aquests canvis tenen a veure, sobretot, amb la limitació energètica dels edificis i la intenció que l’energia existent provingui de fonts renovables. En paraules d’Inés Gómez: “Amb la modificació de 2020 ja no hi ha un indicador respecte al límit de la demanda de calefacció i refrigeració. Això no vol dir que no es controli, sinó que es controlarà de manera diferent i es farà a través de tres indicadors: el coeficient global de transmissió de calor a través de l’envolupant K, el coeficient de control solar i la permeabilitat a l’aire”.

La bona qualitat de l’aire interior dels habitatges

Després, Guillermo Espinosa, de Siber, va prendre la paraula i va parlar sobre la importància d’una bona qualitat de l’aire interior dels espais, la salubritat, la ventilació controlada mitjançant recuperadors de calor i, també, sobre el sistema VMC de doble flux. Aquest sistema assegura una qualitat adequada de l’aire mitjançant l’extracció d’aire viciat de les estades humides, com a cuina o banys, i simultàniament assegura la transmissió d’aire nou filtrat en les estades seques. Per tant, aquest filtrat d’aire, de viciat a net, provoca un gran confort a l’interior de l’habitatge.

El certificat passivhaus enfocat a climes càlids

L’última ponència va ser a càrrec de Victoria Merchán, de Energiehaus Arquitectes, qui va parlar sobre l’estàndard Passivhaus i com s’enfoca en habitatges situats en climes càlids. Per a això, va esmentar diversos exemples pràctics, un edifici a Palau Solità i Plegamans, un habitatge a Eivissa i una consultoria a la Xina, entre altres. Vols saber més sobre el certificat Passivhaus o la importància de l’eficiència energètica en els habitatges? Posa’t en contacte amb nosaltres, respondrem tots els teus dubtes.